Beránek
Potřebné ingredience
5 vajec, 17 Dg moučkového cukru, 35Dg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, citrón, rozinky, 1/2 skleničky oleje, 1 necelá sklenička vody
Postup přípravy
Umixujeme v jedné míse trošku osolený sníh z bílků a ve druhé míse žloutky s cukrem. Množství je na jednoho beránka, dělám vždycky dvojnásobek a peču 2 najednou nebo třeba beránka a bábovku.
Do umixovaných žloutků s cukrem naliju 1/2 skleničky oleje (2dc sklenička) a zamíchám.
Přidáme rozinky (nejlépe pár dní namočené v rumu), citrónovou kůru, vodu, mouku ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva, zamícháme a přidáme sníh, který do těsta zabalíme.
Zamícháme. Hotovo.
Do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy nalijeme těsto a přiklopíme. Dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 45min.
Je to dobrota. Kdo má rád, může přidat do těsta ještě kandované ovoce.
Polévám je rozpuštěnou čokoládou na vaření, na jednoho dávám 20Dg čokoládu + 10Dg ztuženého tuku (omega) - rozpustím ve vodní lázni a pak zas nechám zchladit, aby nebyla tak řídká.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé